Wypiekane w naszej piekarni pieczywo a szczególnie „Chleb Wiejski z Brus” to oferta dla wszystkich, którzy poszukują smaków zapamiętanych z lat swojego dzieciństwa ale przede wszystkim dla konsumentów chcących jeść jednocześnie pieczywo zdrowe i dobrej jakości.
Dlatego do produkcji naszego pieczywa używamy surowców wyłącznie od wybranych i sprawdzonych lokalnych dostawców, z którymi współpracujemy regularnie od kilkunastu lat.
Ciasto prowadzone jest na naturalnym zakwasie uzyskiwanym metodą wielofazowej fermentacji. Wyrabianie chleba a więc zagniatanie, dzielenie, formowanie i układanie bochenków w formach wypiekowych odbywa się ręcznie. Nie stosujemy żadnych polepszaczy.
Przestrzeganie tego procesu produkcji oraz wypiek w ceramicznym piecu piekarniczym nadaje chlebowi wyjątkowy zapach i smak. Pieczywo zachowuje świeżość oraz walory smakowe przez długi okres czasu bez konieczności stosowania różnego rodzaju polepszaczy, wzmacniaczy smaku czy konserwantów. Jakość tą gwarantują też zatrudnieni w piekarni doświadczeni piekarze.
Kierownikiem zakładu od roku 2008 jest Pan Grzegorz Lubiński.